SCHIJNDEL | Vanaf vandaag is Ramon van der Hoorn eigenaar van Bloemboetiek Schijndel, de nieuwe naam van Bloemboetiek de Koning aan de Boschweg. De 42-jarige ondernemer kijkt met veel plezier uit naar zijn nieuwe job. 

bron: https://www.mooischijndel.nl/nieuws/zakelijk/17635/bloemboetiek-de-koning-wordt-bloemboetiek-schijndel-met-een-ker?fbclid=IwAR1GW0dvPHdVQNUW0h4jqMU1Jo4QeB9WlPh5D_nawgn6kTSraL7np1Yo-HU

Ramon van der Hoorn kent de bloemenbranche van binnenste buiten. De laatste 8,5 jaar was hij bedrijfsleider van een bloemenwinkel in Den Bosch waarmee hij twee keer werd uitgeroepen tot Beste bloemist van Den Bosch, een door het Brabants Dagblad uitgeroepen ondernemersprijs. Ook had hij de eer een keer een bos bloemen te mogen verzorgen voor koningin Maxima. Als lid van de branchevereniging en de ledenraad is Ramon goed thuis in de bloemenwereld en hoorde zo dat Huib en Coby de Koning op zoek waren naar een opvolger. “Ik zag het wel als een uitdaging om echt voor mezelf te beginnen”, aldus Ramon. De overname was in feite snel beklonken. “Ik belde ’s ochtends om te zeggen dat ik interesse had, ’s avonds zat ik al met Huib aan tafel voor een eerste kennismaking. Eigenlijk was het na één gesprek al rond.”

Na de nodige formaliteiten kwam de overname ook officieel rond. Vandaag begint de Bosschenaar. Zijn doel is minimaal dezelfde kwaliteit en service te leveren als zijn voorgangers. Maar hij wil Bloemboetiek Schijndel ook een eigen gezicht geven door een verbouwing. “Er komt een nieuwe website, we gaan meer doen op sociale media, een nieuw lichtplan (met duurzaamheidscertificaat), een moderner interieur en meubilair en de plek waar we de boeketten binden komt in de winkel. Zo kunnen klanten ter plekke zien hoe hun boeket wordt samengesteld”, somt Ramon op. Hij vindt een gemoedelijke sfeer in de bloemen- en plantenzaak belangrijk. Een kopje koffie voor wachtende klanten hoort daar volgens hem bij. “Maar je kunt nog zoveel doen, het draait uiteindelijk allemaal om de bloemen. Die moeten in mijn ogen van de beste kwaliteit zijn. In de zaak in Den Bosch hoorde ik vaak van klanten dat onze bloemen erg lang meegingen. Dat wil ik hier voortzetten.”

Daarnaast komen er nieuwe medewerkers in het team, twee vertrouwde gezichten gaan onder de nieuwe eigenaar verder. “Maar ik verander niets aan de bedrijfsvoering. Ik ben er trots op dat ik van Huib en Coby het vertrouwen heb gekregen hun ‘kindje’ verder te laten groeien.”

Vandaag staat Ramon voor het eerst in de bloemenzaak aan de Boschweg. De officiële opening met een hapje en drankje volgt op een later tijdstip. “Eerst wil ik uitgebreid met de klanten kennismaken.”Het complete verhaal van Huib en Coby kunt u lezen op de voorpagina van deze DeMooiSchijndelKrant.